



KICK-OFF MEETING AGENDA

PROJECT: ESIRA "Enhancing Social Innovation in Rural Areas" project kick-off meeting

DATE: 17-18 January 2024

LOCATION: Faculty of Economics and Business Studies, C. de los Parralillos, s/n, 09001 Burgos

MODE: on site

MEETING OBJECTIVES:

• Present the project consortium structure

- Facilitate the development of all the foreseen activities
- Define bases for:
 - The objectives, structure and timeline for ESIRA project
 - The fields of work/experience of each partner
 - Composition of different committees and setting up of cooperation procedures
- Initiate the discussion on general aspects of the project:
 - Calendar of meetings and assemblies, dissemination strategy, other

DAY 1 – Wednesday (17TH January 2024)

09.00 am – 09.15 am	WELCOME AND INTRODUCTION TO THE AGENDA	
9.15 am – 9.30 am	UBU INSTITUTIONAL PRESENTATION	
(15 min.)		
9.30 am – 10.00 am	EUROPEAN COMMISSION INTRODUCTION	
(30 min.)	- Project Officer	(Patrizia Tenerelli)
	- Policy Officer	(Arianna Passa)
10.00 am – 11.00 am	PARTNERS PRESENTATION	(all partners)
(60 min.)	All partners make a brief presentation of their institutions: who we are,	
	expertise, contribution and goals in the project (3-4 min. per partner)	
11.00 am – 11.30 am	COFFEE BREAK	





11.30 am – 12.10 am	SUMMARY OF THE PROJECT, WORK PLAN & PROJECT SCHEDULE (UBU)		
(40 min.)	- Objectives and Priorities.		
	- WPs, tasks, leaders.		
	- Timetable and milestones.		
	- Deliverables.		
12.15 am – 1.00 pm	WP1 – ETHICS REQUIREMENTS AND WP2 - PROJECT MANAGEMENT		
(45 min.)	(UBU)		
	- Ethics requirements.		
	- Coordinator and Consortium Bodies: General Assembly and		
	Executive Board		
	- Project Data Management Plan		
	- Meetings Calendar. Partners Communication.		
	- Project Monitoring.		
	- Information sharing. Legal aspects.		
1.00 pm – 2.30 pm	LUNCH		
1.00 pm – 2.30 pm 2.30 pm – 3.10 pm	WP3 - FRAMEWORK SETTING FOR MAP'S OPERATING AS		
	WP3 - FRAMEWORK SETTING FOR MAP'S OPERATING AS COMMUNITY-LED INNOVATION SPACES (ERDN)		
2.30 pm – 3.10 pm	WP3 - FRAMEWORK SETTING FOR MAP'S OPERATING AS COMMUNITY-LED INNOVATION SPACES (ERDN) - MAP framework description.		
2.30 pm – 3.10 pm	WP3 - FRAMEWORK SETTING FOR MAP'S OPERATING AS COMMUNITY-LED INNOVATION SPACES (ERDN) - MAP framework description. - Training activities.		
2.30 pm – 3.10 pm	WP3 - FRAMEWORK SETTING FOR MAP'S OPERATING AS COMMUNITY-LED INNOVATION SPACES (ERDN) - MAP framework description. - Training activities. - Monitoring and evaluation activities: periodic reporting and		
2.30 pm – 3.10 pm	 WP3 - FRAMEWORK SETTING FOR MAP'S OPERATING AS COMMUNITY-LED INNOVATION SPACES (ERDN) MAP framework description. Training activities. Monitoring and evaluation activities: periodic reporting and evaluation workshops. 		
2.30 pm – 3.10 pm	 WP3 - FRAMEWORK SETTING FOR MAP'S OPERATING AS COMMUNITY-LED INNOVATION SPACES (ERDN) MAP framework description. Training activities. Monitoring and evaluation activities: periodic reporting and evaluation workshops. Stakeholders engagement. 		
2.30 pm – 3.10 pm	 WP3 - FRAMEWORK SETTING FOR MAP'S OPERATING AS COMMUNITY-LED INNOVATION SPACES (ERDN) MAP framework description. Training activities. Monitoring and evaluation activities: periodic reporting and evaluation workshops. 		
2.30 pm – 3.10 pm	 WP3 - FRAMEWORK SETTING FOR MAP'S OPERATING AS COMMUNITY-LED INNOVATION SPACES (ERDN) MAP framework description. Training activities. Monitoring and evaluation activities: periodic reporting and evaluation workshops. Stakeholders engagement. Deliverables. WP4 - RESEARCH ON DRIVERS OF RURAL MARGINALISATION AND THE		
2.30 pm – 3.10 pm (40 min.)	 WP3 - FRAMEWORK SETTING FOR MAP'S OPERATING AS COMMUNITY-LED INNOVATION SPACES (ERDN) MAP framework description. Training activities. Monitoring and evaluation activities: periodic reporting and evaluation workshops. Stakeholders engagement. Deliverables. 		
2.30 pm – 3.10 pm (40 min.)	 WP3 - FRAMEWORK SETTING FOR MAP'S OPERATING AS COMMUNITY-LED INNOVATION SPACES (ERDN) MAP framework description. Training activities. Monitoring and evaluation activities: periodic reporting and evaluation workshops. Stakeholders engagement. Deliverables. WP4 - RESEARCH ON DRIVERS OF RURAL MARGINALISATION AND THE OPPORTUNITIES OF COMMUNITY-LED SOCIAL ECONOMY INITIATIVES		
2.30 pm – 3.10 pm (40 min.)	 WP3 - FRAMEWORK SETTING FOR MAP'S OPERATING AS COMMUNITY-LED INNOVATION SPACES (ERDN) MAP framework description. Training activities. Monitoring and evaluation activities: periodic reporting and evaluation workshops. Stakeholders engagement. Deliverables. WP4 - RESEARCH ON DRIVERS OF RURAL MARGINALISATION AND THE OPPORTUNITIES OF COMMUNITY-LED SOCIAL ECONOMY INITIATIVES FOR SOCIAL INCLUSION (HETFA)		





4.00 pm – 5.00 pm (60 min.)	WP5- COMMUNITY-LED INNOVATION SPACES AND PILOT SOCIAL ECONOMY INITIATIVES (UBU + ALL PARTNERS + PILOTS)	
	- Pilots' description for all partners.	
	- Train-the-trainers programme description.	
	- Strengthen local communities.	
	- Rural Labs.	
	- Deliverables.	
	SOCIAL AGENDA	
5.00 pm – 5.30 pm	Bus transport from the Faculty of Economics and Business Studies parking to the cathedral or walking option (30 minutes).	
5.30 pm - 7.00 pm	Visit to the cathedral.	

DAY 2 – Thursday (18th January 2024)

09.00 am – 10.00 am (60 min.)	PROJECT MANAGEMENT and ADMINISTRATIVE GUIDELINES (UBU - OTRI)		
,	Project admin. Monitoring.Administrative rules.Expenditure rules.		
10.00 am – 11.00 am	WP7 - DISSEMINATION, EXPLOITATION AND COMMUNICATION (IRI)		
(60 min.)	- Communication activities.		
	- Dissemination activities.		
	- Exploitation plan.		
	- Deliverables.		
11.00 am – 11.10 am	FAMILY PHOTO		
11.10 am – 11.40 am	COFFEE BREAK		
11.40 am – 12.30 am	CLOSURE and NEXT STEPS (UBU)		
(50 min.)	- Questions.		
	- Tasks to complete next.		
	- Next meeting planning.		
12.30 am – 1.00 pm	TIME TO MINGLE AND NETWORKING		
1.00 pm – 2.30 pm	LUNCH		
	SOCIAL AGENDA		
4:30 pm – 6:00 pm	Visit the Museum of Human Evolution (https://www.museoevolucionhumana.com/en/).		